Ingyenes e-könyvtár

Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába - Bertók Rózsa

Élvezd Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába Bertók Rózsa epub könyvek ingyenes olvasás

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI DOC
DÁTUM: 2013
MÉRET: 4,45
ISBN: 9786155339189
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Bertók Rózsa

Leírás:

Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába leírása Jelen könyv az etika elméleti kérdéseit, az etika történetének európai vonulatában található típusokat, irányzatokat, filozófusoktól és nem filozófus írástudók tollából származó anyagokat igyekszik bemutatni – vázlatosan.Az etika tanárának talán a legnehezebb a dolga akkor, amikor elköteleződés nélkül, s befolyásolástól mentesen közvetíti a legkülönfélébb korszakok, gondolkodók, iskolák, filozófiai irányzatok eszméit. A kötetet azok az általános iskolában tanító pedagógusok is haszonnal forgathatják, akik komolyan veszik a háttértanulmányokat, és történetileg és tematikusan is tájékozódni akarnak az órák anyagának tudományos alapjairól. Az etika a filozófiai diszciplína részeként biztosítékot ad a történeti tájékozódásra, a különböző iskolák és irányzatok megjelenítésére, és természetes úton mutatja meg a korszakok szerinti eltéréseket, miközben nem kényszeríti ki a velük való azonosulást a diákokból, és főleg nem a végletes elköteleződést. A tudományosság színvonala és fenntartása a tökéletes garancia, hogy egyetlen tanár se kövesse el azt a hibát, hogy a saját ízlését, neveltetését, eszméit, meggyőződéseit adja át a diákoknak, mert ezt sem a sajátságos hivatása, sem a tantárgy jellege nem engedi meg. Bármilyen iskolatípusban, vagy bármilyen korú gyereknek etikát tanítani óriási felelősség. A tanár szempontjából elengedhetetlen a magas színvonalú felkészültség. Ez a felkészültség pedig a tudományterületnek megfelelő kell legyen, jelesül a filozófiai diszciplína gyakorlati részének követelményeit kell hordozza. A tudományos színvonalból és az elkötelezetlen követelményekből nem vehet vissza az a tény, hogy ezt a tárgyat milyen iskolai szinten (akár általános iskolai első osztályosoknak) tanítják. Jelen kötet nemcsak történeti és szakterületi fogalmi szinten kívánja segíteni az etikatanárokat, hanem példát is akar adni a különböző korok cselekményeinek, emberi relációinak, egyéni és közösségi konfliktusainak megértéséhez. Mindig könnyebb helyzetben van a tanár akkor, ha rendelkezik klasszikus példával és több szempontból is elemzett irodalommal az aktuális téma megvilágításához.A kötetet a közoktatásban erkölcstant tanító tanároknak, a középszintű iskolák etika oktatóinak ajánljuk, valamint a Bologna-típusú bölcsészképzés BA-ban tanuló hallgatóknak szánjuk a tanulmányaik kezdeti időszakában való eligazodáshoz.

...eti kérdéseit, az etika történetének európai vonulatában található ... Bertók Rózsa - művei, könyvek, biográfia, vélemények ... ... ... Bertók Rózsa - Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába. 2 890 Ft. Termék ár: 2 890 Ft . ... Bertók Rózsa - Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába ... Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába E-KÖNYV leírása. Jelen könyv az etika elméleti kérdéseit, az etika történetének európai vonulatában található típusokat, irányzatokat, filozófusoktól és nem filozófus írástudók tollából származó anyagokat igyekszik bemutatni vázlatosan. Multimediapláza - E-könyvek - Filozófia, etika - Bevezetés az etika t ... Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába digitális ... ... . Multimediapláza - E-könyvek - Filozófia, etika - Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába | Jelen könyv az etika elméleti kérdéseit, az etika történetének európai vonulatában található típusokat, irányzatokat, filozófusoktól és nem filozófus írástudók tollából származó anyagokat igyekszik bemutatni - vázlatosan.

Az etika tanárának talán ... Jelen könyv az etika elméleti kérdéseit, az etika történetének európai vonulatában található típusokat, irányzatokat, filozófusoktól és nem filozófu... Bertók Rózsa: Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába.Elméletek, értékek, iskolák, irányzatok (Pécs, 2013) BEVEZETES AZ ETIKA TÖRTÉNETÉNEK TANULMÁNYOZÁSÁBA Elméletek, értékek, iskolák, irányzatok Free 2-day shipping. Buy Bevezetés az etika történetének tanulmányozásába - eBook at Walmart.com 1. Általános etika 2. Alkalmazott etika 3. Szakterületi etikák 4. Bioetika 5. Pedagógusetika 6. Üzleti/gazdasági etika 7. Érték- és szerkezetes etikák 8. Arisztotelész etikái 9. A sztoikusok tanítása 10. A skolasztika etikája 11. Szándék- és következmény-etikák 12. A reneszánsz ...